Grafománia

Grafománia

Nem a zuhanás számít. A leérkezés.

2020. június 10. - Frederick2

000_1sj1r4-1.jpg

Azt ismered, hogy egy társadalom zuhan lefelé? És miközben zuhan, azt mondogatja, hogy megnyugtassa magát: eddig minden rendben, eddig minden rendben. Nem a zuhanás számít. A leérkezés.”

(A gyűlölet) 

Okolni lehet bárkit, bármit, / lehet nézni az égre fel, de / ember, inkább összpontosíts / arra, mit itt lenn teszel, / hemperegsz a sárban fekve, / gyilkolod, ki szembe jön, és / megmosakszol nyugalomban, / ha megindul a vérözön.

Nem lehet ezt békés úton, / nem lehet, csak fegyverrel, / az legyen hát jelszavad, hogy / ölni, ölni, ölni kell! / Hazugságtól ittasan a / szád szélén a nyál pezseg, / míg dagadnak a büszkeségtől / majd szétpattanó erek.”

(KenytheOne – KONTRASZT)

1,

Budapest, Deák tér – egy félörült srác megkéselt két fiatal fiút. Minneapolis – egy rendőr igazoltatás közben megölt egy néger férfit.

Több sem kellett, hogy az olyan hazai patkányfészkek, mint a Kurucinfo, a Vadhajtások és a Depositum lájkokra váltsa ezt a két tragédiát. A döglegyek rárepültek a kiterített hullákra. A társadalmi uszításban és gyűlöletkeltésben járatos orgánumok mesteri módon korbácsolták fel az indulatokat. A Depositum habzó szájjal fröcsögte, hogy „halálbüntetés”, kizárólag a Deák téri késelőre, a minneapolisi rendőrre nem. A Kurucinfó a jól bejáratott panelok szerint uszított a cigányok ellen. A Vadhajtások pedig mozgósította az embereket a „kommunisták” (vagyis minden baloldali) és a „cigány bűnözők” (vagyis minden cigány) ellen. Igény van az erőszakra ebben a frusztrált társadalomban – a provokátorok jól tudják ezt, és mindent megtesznek azért, hogy ez az erőszak ki is törjön az emberekből. A Kurucinfó, a Vadhajtások és a Depositum alig burkolt módon arra biztatja a jobboldali embereket, hogy bántalmazzák a baloldali embereket. Persze, ez oda-vissza működik: ugyanezt teszik a baloldali orgánumok is, csak ellenkező előjellel. A társadalmi uszítás és gyűlöletkeltés a politikai hagyomány része.

Kurucinfo, Vadhajtások, Depositum. A véleményvezérek, a tanítványaik és az őket ünneplő csőcselék. Kedves véleményvezérek! Tessék csak kimenni a színpadra, éljenez benneteket a tömeg! Sétáljatok csak ki szépen, élvezzétek a tapsot és az ovációt! Közben ismételgessétek magatokban: NINCS FELELŐSSÉGEM! Tápláljátok a rátok figyelő emberek tömegeiben azt: „ölni, ölni, ölni kell!”. És mutassatok rá az ellenségre! Elégedett a gazda, nyugodtan dől hátra a megrendelő. A provokátorok jól végzik a dolgukat.

2,

A jó öreg rasszizmus téma! Imádom! Megunhatatlan – remélem, a dédunokáink is vitatkozni fognak majd erről a témáról! Miért van kettős mérce az USA-ban a rasszizmusról? Miközben a bizonyos fehér rétegekben tetten érhető fekete-ellenes rasszizmus jelen van a társadalmi diskurzusban, addig a bizonyos fekete rétegekben tetten érhető fehér-ellenes rasszizmus nem. Folyamatosan napirenden tartja a baloldal az amerikai rendőrségben, az amerikai bíróságon, az amerikai egyetemi életben, az amerikai munkaerő-piacon elméletileg létező fekete-ellenes rasszizmus tematikáját, miközben mélyen hallgat az amerikai néger negyedekben tenyésző fehér-ellenes rasszizmusról. Az amerikai feketejogi, feminista és antifa mozgalmak is tele vannak olyan néger és arab aktivistákkal (köztük politikusokkal is), akik gyűlölik a fehéreket, sőt többek a zsidókat is. Ameddig a rasszizmus egyfajta kettős mérce alapján van tárgyalva, nem is érdemes beszélni a témáról. Ez a „nekik lehet, de nekik már nem” kategória. Így nem lehetséges. Több kárt okoz, mint hasznot. Inkább rombol, mint épít. Vagy lehessen mindenkinek, vagy ne lehessen mindenkinek – de hogy ennek szabad, annak meg nem; ez abszurd!

Én elítélem a rabszolgaság minden válfaját. Amikor hajléktalanokat csicskáztat a gipsy family, attól is felfordul a gyomrom. A rabszolgaság rossz, értem?! A baloldali értelmiség folyamatosan szembesíti az amerikai társadalmat a rég elmúlt rabszolgatartással. Felemlegetik, mint valami kollektív ősbűnt, amit a fehérek követtek el a feketék ellen. Ezzel a következőek a problémák:

1, Több amerikai elnök is bocsánatot kért már a rabszolgaság miatt. Maga a rabszolgatartás is úgy szerepel az amerikai történelemkönyvekben, mint szégyenfolt.

2, Az amerikai rabszolgatartás nem a fehér faj bűne. Az amerikai rabszolgatartás egy olyan biznisz volt, amibe többek között részt vettek európai és amerikai fehér emberek is. A rabszolga-kereskedők zöme zsidó és arab volt. Az eladnivaló négereket pedig afrikai törzsfőnökök kapkodták össze, és adták el a semita származású emberkereskedőknek. Számos fehér embernek voltak fekete rabszolgái, ugyanakkor néhány néger is tartott saját néger rabszolgát. Ha nem csupán az USA-ra összpontosítunk, és kitágítjuk a látóteret a teljes bolygóra, azt látjuk, hogy európai fehérekből több százezret vittek rabszolgának a Közel-Keletre a berberek. És ne feledkezzünk meg a Török Portáról sem, amely magyarokat vitt ki az országból janicsárnak! A rabszolgaság nem a fehér ember bűne; a kollektív bűnösség elve elfogadhatatlan!

3, Elég visszataszító számomra, hogy olyan néger nők és férfiak szembesítik hisztérikusan az amerikai fehér összlakosságot a rabszolga-tartással, amelyek szélsőbalosok, vagyis jakobinusok, nem egyszer iszlamisták, és fehér-ellenes rasszisták.

Az európai és az amerikai baloldal egyaránt Trump-ot teszi meg felelőssé az amerikai lázongások miatt. A jelenlegi tüntetésekért tényleg ő a felelős? Már régóta megvan a bírósági döntés, hogy a négerölő zsaru megy a börtönbe. Akkor miről beszélünk? Miért megy valójában a tüntetés? Az antirasszizmus csak látszat; semmi köze a valódi célokhoz. Az amerikai baloldal (a „demokraták”) elérkezettnek látták, hogy a koronavírus, a munkanélküliség és a rasszizmus farvízén, egy direkte erőszakos tüntetéssorozattal, átvegyék a hatalmat a Trump-kabinettől. Busszal szállították a randalírozókat a tüntetés helyszíneire. Az antifák mindenkinek nekiestek, aki nem balos. A tüntetéseken csupa olyan néger etnicista szarházi felszólalt, aki közismert szélsőbaloldaliságáról és fehér-ellenességéről; hergelték a gettók néger lakóit. Trump csak, szokásához híven, előadja Mr. Rendpártit, és meglovagolja a káoszt!

Tartok tőle, hogy a forradalom végigsöpör majd Európán is. Franciaországban, Olaszországban és Angliában már tüntettek a „rasszizmus ellen”, a szervezők mindenhol a szélsőbaloldali ideológia hívei. Magyarországon is szervezkedik már a Mérce, a Momentum és Gulyás Márton gittegylete, hogy lángba borítsa a nagyvárosokat. Gipsy Lives Matter – valószínűleg nálunk a cigányok lesznek az antirasszista program alanyai. A Deák téri gyilkosság utáni események eleve megmutatták azt, hogy nálunk még mindig van igény a törzsi ellentétek kiélésére.

3,

Gulyás Márton, ismert jakobinus kártevő egyszer azon elmélkedett, hogy a cigányoknak meg kellene szervezniük a maguk önvédelmi szervezetét, méghozzá a Black Panther Party és a Black Lives Matter mintájára. Ha azt vesszük alapul, hogy ezen négerjogi szervezetek szélsőségesen etnicisták és fehér-ellenes rasszisták, elgondolkodhatunk azon, miként is áll hozzá a Balliberális Network, legfőképpen annak szélsőbalos szárnya az etnikai alapon szerveződő cigány bűnszervezetekhez és a cigányok körében virágzó fehér-ellenes rasszizmushoz. Tartok tőle: megértően, szimpatizálva, már-már meghitt viszonnyal, barátilag. Eleve a cigányok által elkövetett bűncselekmények és rasszista cselekedetek a szélsőbaloldali olvasatban a magyar elnyomás elleni jogos önvédelmi lépések, részei a magyar uralom elleni lázadásnak. Ha a cigányok a saját házában megtámadnak, kirabolnak és agyonvernek egy nyugdíjast, az anarchista nézőpontból nem bűncselekmény, hanem forradalmi tett.

A Black Lives Matter elérte azt, hogy a városi tanács feloszlassa a minneapolisi rendőrséget. A minneapolisi városatyák nem dolgoztak ki alternatívát a közbiztonság fenntartására, viszont a helyi néger lakosságnak beígérték a szociális segélyek kiosztását. A Black Lives Matter, miközben elkönyvelhette magának ezt a kis lokális győzelmet, kedvére terrorizálta a lakosságot. Az egyik elhíresült videójukban arra kényszerítettek egy fehér nőt, hogy térdeljen le az utcán, és kérjen bocsánatot a feketéktől. Ez amúgy rasszizmus, de a baloldalon leszarják!

A Black Lives Matter egy afro-amerikai érdekeket képviselő, etnicista alapon szervezett, soviniszta gondolkodású, rasszista mozgalom. A Black Lives Matter egyaránt élvezi az Antifa International és az Islamic State szimpátiáját. Az Islamic State szimpátiája már csak azért is érdemes a figyelemre, ugyanis mind a Black Lives Matter, mind az Antifa International tagjai között találhatóak iszlamisták. A Black Lives Matter egyik alapgondolata, hogy a feketék magasabb rendűek a fehéreknél. Hogy mire alapozzák ezt a tételt? A történelmükre, azon belül is az egykori dicső múltra… Hát, a dicső jelenre nem is lehetséges, mivel az egyszerűen nincs: Európa fehér országaiban még mindig nagyobb rend van, mint Afrika fekete országaiban! Pár jobb érzésű baloldali azért felvetette naivan az ötletet, hogy cseréljék le a nevet arra, hogy "All Lives Matter" – a felvetett gondolat meg is kapta azt, hogy rasszista, a kiötlőit pedig meggyanúsították azzal, hogy valójában az alt-right tagjai.

A statisztikák szerint nincs jelentős mennyiségi változás a rendőrség fehér és fekete áldozatai között. A társadalomtudomány baloldali kutatói fennen hangoztatják, hogy társadalomarányosan több feketét lőnek le a rendőrök, mint fehéret; az ezt igazoló statisztikákról azóta kiderült, hogy hamis adatokon alapszanak. Az amerikai társadalom fekete lakossága összesen 12,5%. A bűncselekmények 50%-nak fekete az elkövetője. A baloldali értelmiség ezt úgy magyarázza, miszerint a „rendszerszintű elnyomás” kényszeríti a feketéket a bűnözésre. A baloldali narratíva szerint a bűnözés valójában egyfajta lázadás a rendszer ellen.

Mindenesetre a rendőrök nem lehetnek rasszisták, ugyanis a rendőri túlkapásoknak szinte ugyanannyi áldozata fehér, mint fekete. Az amerikai mainstream média hallgat erről a tényről. Miként is működik ez egy baloldali fejében? Ha fekete öl feketét vagy fehéret, az pusztán emberölés; ha fehér öl fehéret, az is emberölés; ha fehér öl feketét, az már rasszizmus. „Ez nem logikus” - mondaná Mr. Spock. A rendőrségen való politikai nyomás iszonyatos. Ha egy rendőr beteszi a lábát egy négerek lakta negyedbe, nem csupán az életét teszi kockára, hanem a becsületét is. A rendőrnek a hivatalos eljárás során szinte kesztyűs kézzel kellene bánnia egy afro-amerikai bűnözővel, mert ha egy esetleges önvédelem során sérülést okozna a bűnelkövetőnek, lecsap rá a baloldali inkvizíció. A baloldal által olyannyira kedvelt érzékenyítés sok esetben nem más, mint egyfajta uszító propaganda a rendőrség intézménye ellen. A balos politikai és értelmiségi osztály rendőrök tucatjait sújtotta a közösségi megszégyenítéssel. Sok becsületes rendőrnek a Facebook-on kellett szembesülnie azzal, hogy „rasszista” és „fasiszta”. A „rendőrségen belüli rasszizmus” egy veszélyes mém, ugyanis azt hinti el a köztudatban, miszerint a legtöbb ember azért megy el rendőrnek, hogy legyen alkalma erőszakoskodni a feketékkel. A baloldal már hosszú ideje uszít a rendőrség ellen, és már ideje lenne, hogy valaki véget vessen ennek a veszélyes gyakorlatnak.

George Floyd halála tragikus, mint minden ember elmúlása. Magam fontosnak tartom az ártatlan emberélet védelmét. George Floyd-ból most héroszt farag a baloldal; egy olyan emberből, aki koránt sem volt szent. Öt évet ült börtönben, mert megpróbált kirabolni egy terhes asszonyt. Drogfüggősége, szívbetegsége és koronavírusos fertőzöttsége ugyanúgy szerepet játszott a halálában, mint a rendőri erőszak. A rendőri túlkapás kétségtelenül egy rendőri személy hatalmi vágyának perverz kiélése volt, aminek következtében meghalt egy ember. De ez az eset nem vezethető vissza rasszizmusra. A rendőri túlkapások önmagukban sem rasszista cselekedetek; igazából egyenes következményei annak, hogy a liberálisan értelmezett fegyverviselési törvénynek köszönhetően minden hülyének van fegyvere. A rendőrök úgy mennek ki naponta az utcára, hogy tudják, szinte a teljes amerikai társadalom fel van fegyverezve, és ők akármikor áldozatul eshetnek valami esztelen lövöldözésnek.

Hollywood a támogatásáról biztosította a Black Lives Matter-t. Igaz, teheti bátran, hiszen a Hollywood-i sztárok lakásait fegyveres őrök vigyázzák a csőcseléktől. Egy baloldali újságíró, Chris Martin Palmer arra biztatta az anarchistákat, hogy gyújtsanak fel egy lakónegyedet; a kitartása hamar megszűnt, ugyanis a „nép gyermekei”-nek választása az ő lakására esett.

A baloldali terror áldozata lett a minneapolisi rendőrség. A feloszlatása nem megoldott egy problémát, hanem újakat szült. A városok utcáin tomboló csőcselék élvezi a balos politika, a balos média és a balos értelmiség támogatását. A rendőrség emiatt jelenleg tehetetlen – egyelőre. A következő választásokig a csendes többség megelégeli majd a rendbontást, az idegeit kikezdte már a koronavírus, és elvárják majd a politikai hatalomtól a rendteremtést. Vagyis Trumptól. Trump pedig nem is lesz rest bevinni a győztes lépést a sakktáblán. Sakk-matt. Ezt a játszmát is Trump nyerte.

4,

Mielőtt tovább lépnék a Deák téri tragédiára, pár szót kell ejtenem egy politikai gyilkosságról is. A Black Lives Matter néhány aktivistája meggyilkolta Jessica Doty Whitakert. A 24 éves asszonynak azért kellett meghalnia, mert nem értett egyet a BLM céljaival, és ezt még szóvá is tette néhány aktivistának. Az aktivisták nem fogadták el azt, hogy más véleményen van, és ezért a fejébe küldtek egy golyót. Ez bizony politikai gyilkosság! Méghozzá nyílt!

Miért is lepődünk meg ezen? A jakobinizmus ilyen. Ha nem értesz egyet a céljaikkal, a jakobinusok meggyilkolnak. Az utcán. A lakásodban. A munkahelyeden. A börtönben. A kivégzőtéren. Ahol éppen érnek. A jakobinus ember csak egy embert fogad el: a jakobinus embert. Aki nem jakobinus, az megy az átnevelő-táborba, ha az sem használ, a kivégzőosztag elé. De mint látjuk, van, amikor a gengsztermódszerek működnek. Csak a Csunderlik-féle hülyék gondolják azt, hogy van olyan jakobinizmus, ami nemes és fenséges, szépséges és csodálatos, ártatlan és jóságos. A kommunizmus egy gyönyörűséges szabadságeszme, és egyéb faszságok!

Ami számomra elképedésre ad okot, hogy ezt hagyjuk kibontakozni Magyarországon is. Ne legyenek illúzióink! A Mérce és a Partizán, a Gólyafos Presszóban egy üveg sör mellett elmélkedő bölcsészek, a Jámbor András és Gulyás Márton által szervezett szélsőbalos gittegyletek ugyanezt a terrort fogják felkínálni a magyar társadalomnak a közeljövőben. A Deák téren megkéselt két nacionalista srác halálát üdvözölték, arccal és névvel felvállalva a Facebook-on, a szélsőbalos faszfejek! Ha hagyjuk, hogy kibontakozzon a magyar újjakobinizmus, akkor majd, egy idő elteltével minket fognak megállítani az utcán, megkérdezve, egyetértünk-e a céljaikkal – és ha nem értünk egyet, jón a pillangókés, a vipera, a revolver, a Molotov-koktél, az ököl. Egy idő után így járhatunk mi is, a szeretteink is.

Most kellene csirájában elfojtani ezt az újmarxista veszedelmet. Nem akkor, amikor már késő lesz.

5,

A Deák téri gyilkosság után, mint húsra éhes dögevők falkája, megjelent a Kurucinfo, a Vadhajtások és a Depositum. A Kurucinfo és a Vadhajtások úgy állították be a történteket, mint etnikai konfliktust. A Depositum pedig a halálbüntetés szajkózásával korbácsolta fel a primitív fogyasztóinak az indulatait. Megjelent az, ami általában a legtöbb brutális gyilkosságnál: a tragédián való élősködés. Az első információk szerint az elkövető cigány, a két áldozat magyar. A Kurucinfo és a Depositum fröcsögte máris, hogy „cigánybűnözés” és „magyargyűlölet”. Később korrigálták az információt: az elkövető magyar, a két áldozat is magyar. Magyar gyilkolt magyart. A balliberális értelmiség meg is törölte a homlokát, hiszen nem is cigány az elkövető, hanem fehér, nekik itt semmi dolguk! Aha! Igen, az elkövető magyar volt, viszont tevékeny tagja volt egy bűnbandának, melyben több volt a cigány, mint a fehér. A két fiatalember lemészárlása után szélsőbalos aktivisták és cigány maffiózók jelezték a mészáros felé az elismerésüket és a támogatásukat. Az elvtársak kijelentették Facebook-on, hogy a két fociszurkoló srác megérdemelte a halált, mivel nácik és rasszisták. A Kurucinfónak és a Vadhajtásoknak nem kellett több, s már kommunistáztak és cigányoztak a virtuális patkányfészkükben. A Depositum pedig burkoltan felvetette az elkövető, Cs. Krisztián meggyilkolását, persze, az állam keze által, halálbüntetéssel.

Íme, Árpád vezér és Szent István király népe a 21. században! Beteges nemzetté korcsosultunk az eltelt évszázadok alatt, a Kárpát-medencében! Magyarország = Nyomorország!

Érdemes megtekinteni Cs. Krisztián fotóit – már ami még elérhető a neten. Látszik a srácon, hogy szét van csúszva a drogoktól; a szülei eldobták, mint egy használt kotont; az intézet megnyomorította a lelkét; beszippantotta a bűnözés és az erőszak világa. Cs. Krisztián vonzódott az erőszakhoz – de eleve olyan társadalomba született, amit áthat az erőszak. A Deák téren gyilkolt, ami sokáig Budapest egyik legbiztonságosabb helye volt. Rengeteg kamera biztosította, hogy rend legyen a főváros eme pontján. A rendőrök szinte percek alatt kézre kerítették a tettest. Pár nap alatt részletes profilt készítettek Cs. Krisztiánról. Tudjuk róla, hogy szociális munkások, pszichológusok és pedagógusok foglalkoztak vele az intézet falain belül. Elvileg volt terápián, ahol arra kapott tanácsokat, miként kezelje a dühét. Az intézetben a többi srác bántalmazta, fenyítette és alázta; később maga Cs. Krisztián bántalmazott, fenyített és alázott másokat.

Cs. Krisztián egy olyan jelenség, ami többször is megjelent már a társadalomban. Brutális gyilkosok és brutális gyilkosságok képében. A társadalomba visszatérő jelenség a barbár. Cs. Krisztiánról beszélni nehéz, mert a politikai korrektség itt is akadályozza az őszinte párbeszédet. Így viszont a narráció belepottyan a szélsőjobboldali dögevők ölébe. A Kurucinfo, a Vadhajtások és a Depositum szerint meg kell gyilkolni Cs. Krisztiánt. Ez a válasz! Dredd bíró a válasz!

Az állam cserben hagyta a magyar vidéket. Azon a településen, ahol nincs jelen az állam, átveszi az irányítást a maffia. A kisebb falvakban a magyarok és a cigányok szörnyű körülmények között tengődnek, s ki vannak szolgáltatva az alvilágnak. Etnikai alapon szerveződnek a cigány bűnbandák. A cigányság nem rekeszti ki magából a cigány maffiát, mert egyrészt nem bízik a magyar társadalomban, másrészt a cigány maffiától várja el a védelmet. A cigány értelmiség, eltekintve egy-két kivételtől, nem száll szembe a cigány maffiákkal, ellenben rasszizmust kiált, ha védeni kell az érdekeit. A cigányságon belül romanticizálva van a bűnözés. A cigány fiatalok előtt romantikus mesehős a drogdíler, a strici, a prostituált, a verőember, az uzsorás. Ebben a szubkultúrában a késelős legény a János vitéz. Több gipsy family tart rettegésben egy-egy egész falut, cigány és magyar emberek tömegeit. A főváros peremkerületei és a vidéki városok kültelkei átalakultak no-go zónákká. A Balliberális Network és a NER, bár a látszat szintjén foglalkozik velük, a valóságban leszarja ezeket az embereket.

A rendszerben sok a bug. Kevés a rendőr, kevés a börtönőr. A büntetés-végrehajtásban elenyésző a szociális munkások, a pszichológusok és a pedagógusok száma. Radikálisan javítani kellene a körülményeket a javító-, a nevelő- és a börtönintézetekben. Mindezen intézmények antihumánus légköre eltorzítja a benntartottakat. A bennlakók elveszítik emberi mivoltukat, hozzászoknak az erőszakhoz, elsajátítják a bűnözői életmódot. A magyar fegyintézetek képtelenek visszailleszteni ezeket az embereket a társadalomba. Az erőszak kohóiban halálos fegyverekké válnak a nehéz sorsú fiatalok; kikerülve készen állnak, hogy rombolják a társadalmat.

A Deák téri tragédia után többször hangzottak el olyan megoldási javaslatok az emberek szájából, mint „kitelepítés”, „rendőrállam” és „halálbüntetés”. Kevesebben jöttek elő pedagógiai, pszichológiai és szociális javaslatokkal. Holott éppen a kultúra és az oktatás révén, a megfelelő pedagógiai, pszichológiai és szociális eszközökkel lehetne egy olyan magyar társadalmat létrehozni, ahol nem ilyen vészes méretekben van jelen a barbarizmus és a primitivizmus.

A Balliberális Network válasza a Deák téri tragédiára az antirasszizmus. Könnyű célpont a Mi Hazánk. Azt a büntetés-végrehajtást viszont, amely szabadon eresztette ezt a gyilkost, már nem teszi kritika tárgyává. Arról nem is beszélve, hogy már megint hiányzik a balliberális értelmiségnek a cigány maffiával való konfrontációja – vajon miért?! Amikor Cs. Krisztiánt egy budapesti roma bűnbanda nyomta bele még jobban a kárhozatba. Az Orbán-kormányzat ugyanazt teszi, mint az azt megelőző neoliberális kormányzat: pénzt von el az egészségügyi, a szociális és az oktatási rendszerből. A Balliberális Network nagyon is jól tudja, hogy a szélsőjobb csak tünet. A magyar elit lemond a társadalom leszakadó rétegeiről. A leszakadó rétegek számára marad az alkoholizmus és a drogok, az árnyékgazdaság és az alvilág, a szexipar, az erőszak. Ezen problémákon élősködik a Kurucinfo, a Vadhajtások és a Depositum, eleve az a dögevő szubkultúra, aminek a neve: szélsőjobb. Megoldást nem ad, csak élősködik, mint emberi sebesülésen a döglégy.

A középosztály súlyos hibát követ el, ha azt hiszi, a munkanélküliség, a nyomor, a szegregáció és a fajgyűlölet ott marad a periférián. Egyáltalán nem marad ott: egyre pusztítóbb formákban robban bele a társadalomba.

6,

Budapest, Deák tér – egy félörült srác megkéselt két fiatal fiút. Minneapolis – egy rendőr igazoltatás közben megölt egy néger férfit.

Etnikai ügy lett mindkettő. Az USA-ban maga az amerikai rendőrség kapta meg az intézményi rasszizmus vádját. Magyarországon maga a cigányság lett felelőssé téve mindazon gyilkosságokért, amit cigányok vagy cigánynak vélt emberek követtek el magyar emberek ellen.

1, Az amerikai törzsi gyűlölködés margójára: Az amerikai rendőrség nem egy a feketéket elnyomó, rasszista intézmény. Bizonyos szinten persze erőszakos és brutális. Igen, lehet azt mondani, hogy az amerikai rendőrség egy elnyomó struktúra, de ennek forrása nem a fajgyűlölet. Eleve néger zsaruk is vannak a testületben, nem kis számban. Természetesen vannak rasszista rendőrök. Az állomány tagjai rosszul képzettek. Egy olyan társadalomban vigyáznak a rendre, ahol a lakosság nagy része fel van fegyverezve. Az a környék, ahova kiküldik a rendőröket, a lehető legrosszabb. A gettókban rengetegen élnek fedél nélkül, mindennapos az erőszak, silány a szociális háló, és nincs megfelelő mentálhigiéniás segítség a rászorulóknak. A gettóba hatol be a rendőr – és nem szívesen látott vendég.

Donald Trump kormányzása alatt felerősödött a fehér identitáspolitika. Bár egy ellenreakciója volt a baloldali identitáspolitikának, önmaguk paródiáiként funkcionált az a sok balfasz, aki arra volt büszke, hogy fehér a bőrszíne. Ennyi erővel arra is büszkék lehettek volna, hogy levegőt vesznek a szájukon! A COVID-19 bedöntötte az amerikai munkaerő-piacot, aminek súlyos kárvallottjai lettek a gettókban élő feketék. Az eltelt évek alatt hatalmas feszültség halmozódott fel a nyomortelepeken – és most kirobbant. A bűnüldöző és igazságszolgáltató szervek antirasszista megregulázása csak elkenése a problémáknak. A neoliberális elit két szárnya pózol, a demokraták a szabadság, a republikánusok a rend bajnokaiként; miközben őket illeti a legnagyobb felelősség az amerikai társadalmi rend megbomlásáért.

A megalázottak és megszomorítottak lázadnak, de a lázadásukat nem maguk vezetik, hanem az elit. A kizsákmányolt réteg képtelen önmagának megfogalmazni, mi ellen lázadjon, ezért az elittől kér iránymutatást. Az elit természetesen nem az anyagi különbségeket, az alacsony adókat és a gyenge államhatalmat nevezi meg bűnösként, hanem a rasszizmust. Az antirasszizmus ugyanis nem kérdőjelezi meg a neoliberális rendszert – az benne a jó, hogy félrevezeti a tömeget. Addig jó, míg az elégedetlenek tömegei azt hiszik, a szociális nyomor oka a rasszizmus, nem pedig a neoliberális gazdaságpolitika. Nem véletlen, hogy az Obama-család félreállította azt a Bernie Sanderst, aki ellenezte a neoliberális gazdaságpolitikát.

2, A magyar törzsi gyűlölködés margójára: Jó lenne már felfogni azt, hogy a cigányság nem egységes tömb. A kollektív bűnösség elve egy olyan ideológia, amelynek semmi keresnivalója nincs egy a társadalmi problémákra megoldást kereső diskurzusban. Az etnikailag szerveződő cigány maffiák áldozatai között egyaránt vannak cigányok és magyarok. A Magyarországon tevékenykedő cigány és ukrán maffiák ugyanolyan jelenségek, mint az USA-ban bűnöző olasz és ír maffiák. Itt, ami fennáll probléma, az nem a rasszok között található, hanem a társadalmi integrációban, a szociális hálóban és az oktatási rendszerben.

Több évtizedes elfojtás gyümölcse az egyre durvább méreteket öltő törzsi gyűlölet. 1947 óta igyekszik a baloldal elkussoltatni a társadalmat. A rendszerváltás után a Balliberális Network a politikai korrektség eszközével próbálta ismét belefojtani a szót a magyar népbe. A cigányság egy tabutéma volt a sok közül. Egy nagyszámú cigány réteg vegetált a nyomorban; s ez a réteg nem tanulással és munkával igyekezett kitörni a szegénységből, hanem egyfajta betyárromantika és mártírkultusz révén szembehelyezkedett a többségi társadalommal. Ehhez kapott támogatást a Balliberális Network-től; a balliberálisok persze nem szándékoztak segíteni a cigányságon, csak megfelelő gyalogosokra volt szükségük a hideg polgárháborúban. Valljuk be, rengeteg cigányt sikerült ráuszítani mindazokra, akik nem kértek a neoliberális rendből! Mindezek eredményeképpen előttünk áll egy olyan nagyszámú cigány réteg, amely nem hajlandó az együttélésre és a normakövetésre.

A magyar nemzet tradicionálisan a jobboldali-baloldali törésvonal mentén interpretál minden társadalmi jelenséget. Holott a rendszerváltás óta mindmáig ugyanaz a recept: a korrupció oltárán feláldozni a teljes társadalmat. Harminc év alatt termelte ki számunkra a teljes politikai elit a csődöt. Az oktatásunk, az egészségügyünk, a szociális hálónk, a közbiztonságunk szar. Itt mindenki áldozat, de nem egymás áldozatai vagyunk, hanem a politikai elité. A Balliberális Network és a NER kétfelől mérgezi a társadalmat, s a felbuggyanó társadalmi gyűlöletet rafináltan csatornázza be a hideg polgárháborúba. Azt, aki ki akar emelkedni a két hatalmi tömb visszataszító küzdelméből, jelezve, hogy ez a hosszú ideje tartó belharc pusztítja a nemzetet, kétfelől semmisítik meg.

A Kurucinfó, a Vadhajtások és a Depositum rendpártiságot követel, miközben gondosan kerülik a társadalmi problémák szociális és kulturális aspektusait. Szándékosan nem törekednek árnyalt és tárgyilagos narrációra, mert akkor nem lehet jókra és gonoszokra osztani a társadalmat. A társadalmi uszítás és gyűlöletkeltés csak akkor működik, ha leegyszerűsítik a komplex jelenségeket. A Kurucinfó, a Vadhajtások és a Depositum, miközben üti-vágja a baloldali ellenzéket, fel sem veti az Orbán-kormány felelősségét. Annak az Orbán-kormánynak, amely annak ellenére, hogy tíz éve kétharmaddal kormányozza Magyarországot, semmit nem tett a konszolidációért.

7,

Végezetül az összegzés. A Balliberális Network és a NER egyre durvább tempóban hajszolja bele a magyar társadalmat a hideg polgárháborúba. Mind a balliberális, mind a nersevik értelmiség soraiban számosan éheznek arra, hogy itt, Magyarországon is az legyen, ami most Amerikában. Úgy vágynak a polgárháborús helyzet eldurvulására, mint spártai katona a harcmezőre. Mi várható, ha ez nem ér véget? Csatamező és mészárszék. Egymást gyilkoló magyarok az utcán. Romok. Az, ami Ukrajnában. Mindenesetre én képtelen vagyok bármelyik oldalra is állni ebben az ütöm-vágómban. Én inkább kimaradnék ebből.

Sokan a Joker film karakterét hozzák példának arra, miféle beteg lelkületű barbárokat termel ki a jelenlegi rendszer. Nálam, akárhányszor szembeötlik a neoliberális rendszer anomáliái, mindig Uwe Boll Rampage-trilógiája jut eszembe. A srác, aki elhatározza, hogy lemészárolja a társadalmat. A sztori végén levadásszák az állami erőszakszervezet emberei, de addigra már pusztító mém lesz belőle; követőkre talál, akik folytatják a küldetést. Egy beteg társadalom csak beteg embereket termel ki magából. Olyan embereket, akiknek leghőbb vágya lemészárolni a társadalmat, lemészárolni a nemzetet, lemészárolni a lakosságot. Ezek mentek is egyenesen az ISIS-be vagy más terrorszervezetekbe. A cél nem az volt, hogy létrehozzanak valami újat, csak az, hogy lerombolják a régit. Nihil. A rendszer felszámolja önmagát. Ha nem teszünk ellene valamit, bevégződik a dekonstrukció.

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr7715772012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2020.06.10. 16:22:12

antifa jelmondata: "Black lives matter"
jobb jelmondata: "All lives matter"
háttérhatalom jelmondata: "No lives matter"

rgs 2020.08.27. 17:33:55

Egyszer minden kést használni fognak.
süti beállítások módosítása