Grafománia

Grafománia

PimpAbi észosztása

2024. január 07. - Frederick2

pimp_thy_mind.jpg

 

Igazából nem az a probléma, hogy a Pimp Thy Mind politizál. A gond az, hogy pártpolitizál. Vagyis inkább Ábel pártpolitizál, hol egy teljes videót, hol csak néhány perces időintervallumot szánva a NER-apologetikára. Mindezt egy olyan Youtube-csatornán, melynek fő tematikája nem a politika, hanem a filmek. Mostanában gondolkodtam el azon, hogy szüneteltetem, fogalmam sincs meddig, Gyuri és Ábel közös csatornájának a fogyasztását. A Pimp Thy Mind ugyanis kezd elmenni abba az irányba, mint a Szirmai-féle Hollywood Hírügynökség.

Ha valaki Szirmai Gergely filmes tartalmainak a fogyasztására adja a fejét, kénytelen megbarátkozni a sajátos előadói stílusával. Ez még egy vállalható kompromisszum volt a részemről. Akkor mondtam végső búcsút a csatornájának, mikor elkezdte a woke filmesztétika értékesítését. A Hollywood Hírügynökség keretein belül Szirmai hűséges alattvalója volt a Demokrata Pártnak, és még az sem állt távol tőle, hogy hol az YT-csatornáján, hol a hozzá köthető közösségi oldalakon szidalmazza az amerikai republikánusokat. Na most, egy filmes tematikájú csatornán ez kevés embert érdekelt, Szirmait pedig kevésbé érdekelte, hogy kevés embert érdekel az ilyenfajta tartalom! Nyomatta tovább, miközben magas lóról legyintett azokra az emberekre, akik jelezték neki, őket a filmek érdeklik, nem a pártpolitika.

Ábel picikében ugyanezt műveli a Pimp Thy Mind-en, csak ellenkező előjellel. Egyes videókban betolja az emberek arcába a saját fideszes identitását. A fideszes nézők örvendeznek („ő egy közülünk”), a balliberális nézők dühöngenek („Ön ellenség?”), a semleges nézők meg értetlenkednek („mi van?”). Egy filmes csatornán az egyszerű néző elé kerül a kérdés: „Orbán vagy Gyurcsány?”. Olyan ez, mikor az ember bemegy a kocsmába, hogy megigyon egy sört, és nagy meglepetésére közli vele a pultos, hogy a mai nap nem szolgálnak fel alkoholt, de van kakaó.

Ábel időnként a kommentmezőben is ölre megy a kommentelőkkel, bagatell béka-egér harcokban védelmezve meg az Orbán-kormányt. A kommentmezőben lévő politikai adok-kapok szintén kilóg a Pimp Thy Mind geek és cinema tematikájából, de sebaj! Ábel sajnos a legrosszabb fajta fideszes identitással rendelkezik: sziklaszilárdan hisz abban, hogy a FIDESZ mindent jól csinál, nem vét hibákat, az ellenzék kritikája pedig fabatkát sem ér. Ez az a fajta fanatizmus, amit az Orbánt bálványozó nyugdíjas bácsikáknál és nénikéknél tapasztalni. A fanatizmussal pedig nem lehet vitatkozni.

A legkényelmetlenebb videók egyike az, amit 3 évvel ezelőtt készítettek a „George Clooney vs. Orbán-kormány” témában. Ezt Pintér Ábel egykori tanítványával, Czopf Áronnal készítette. A név ismerős lehet azoknak, akik valamelyest nyomon követik a fideszes és a balliberális bértollnokok saját politikai törzsüket legitimáló, az ellenséges politikai törzset démonizáló publicisztikáit. Czopf egyike azon írástudóknak, akik intellektuális zsoldosként hűen szolgálják az Orbán-kormányt. Czopf cikkei többségének ugyanaz a tartalma, mint Ábel fideszes megnyilvánulásainak: a FIDESZ mindent jól csinál, nem vét hibákat, az ellenzék kritikája pedig fabatkát sem ér. A különbség annyi, hogy míg Ábel ingyen promózza a kedvenc pártját, addig Áron zsoldért.

George Clooney kritikája fájóan egyoldalú volt, de amit a kormánypárt és annak médiamunkásai visszafröcsögtek, sem volt minőségileg jobb! Az tagadhatatlan, hogy a Pintér Ábel és Czopf Áron által lefolytatott Pimp Thy Mind-diskurzusok messze minőségibbek és intellektuálisabbak, mint a legtöbb fideszes influencer által kiizzadt podcastek, gondolok itt a Hajóágyúra, a Politikai Hobbistára vagy a Fair Right által legyártott podcastokra, amelyek sok esetben nem többek, mint az ellenzék primitív proli szintű mocskolása. Ugyanakkor hiába minőségibb és intellektuálisabb a végeredmény, a George Clooney-ra reagáló anyagnál a konklúzió ugyanaz: az Orbán vezette Magyarország a legvidámabb barakk, a legvidámabb barakkot érő minden belföldi és külföldi kritika bullshit. Amit pedig szofisztikáltan nem mond ki a Pintér – Czopf páros a videóban, azt kimondják nyíltan és őszintén a kommentmezőben a fideszes kommentelők: Orbán Viktor alatt kurva jó magyarnak lenni – nekik! Én nem kívánom érvenként darabokra szedni a videót, mert számomra igazából a Pimp Thy Mind-re vonatkozóan egyetlen problémám van ezzel: mit keres ez itt? A HírTV-n kényelmesen elfér, egy politikafüggetlen(nek tűnő) geek csatornán zsákbamacska. Mindezt pedig megkoronázta az, amit Ábel művelt a kommentmező alatt: megveszekedett fanatikusként mindenkit leosztott, akinek nem tetszett a műsor. Állítólag a Pimp Thy Mind számos feliratkozót veszített ezzel a videóval.

Miután annyi negatív visszajelzést kapott a George Clooney Magyarországgal kapcsolatos kijelentéseire reagáló videó, Ábel egyre ritkábban hozta elő a saját fideszes identitását a soron következő videókban. Még ígéretet is tett arra, hogy egy haverjával létrehoz egy különálló YT-csatornát, amelynek a témája a politika. Jelenleg megint úgy néz ki, hogy újra próbálkozik. A legutolsó videók közül kettőben megint előtérbe került Ábel fideszes indentitása pár perc erejéig. A „Troll kommentek VI.” videóban felolvastak néhány olyan kommentet, amik sértegetik Ádámot a felvállalt fideszes nézetei miatt. Kár tagadni, azok a kommentek stílusukban és tartalmukban is gusztustalanok, de azt érdemes hozzátenni, hogy előbb volt Ábel Pimp Thy Mind-beli fideszkedése, és csak utána jöttek a gyűlölködő kommentek. Igazából az a szituáció, hogy maga Ábel hozta be a vérszomjas Orbán-fóbiásokat a kommentmezőre. Megjegyzendő, az Ábel Pimp Thy Mind-beli fideszkedését kritizáló kommentek között voltak kifejezetten udvariasak és normálisak is, amelyben szépen megkérték őkelmét, egy filmes csatornára egyszerűen ne hozza be a pártpolitikát! Érthető a kérés, hiszen mindenhonnan a politika folyik, a Pimp Thy Mind-re látogató emberek többsége pedig néhány óra erejéig szeretné kivonni magát a pártpolitika által toxikussá tett magyar hétköznapokból.

A „Miket láttunk 2023-ban?”videóban Ábel bejelentette a Magyarázat mindenre c. politizáló film kapcsán, hogy szándékában áll készíteni egy politizáló videót, újfent. Gyuri látványosan nem örült a bejelentésnek. Kétségbeesésében azt tanácsolta, hívjanak be egy balos vitapartnert, hogy legalább ki legyen egyensúlyozva a diskurzus. Megemlítődik, hogy Reisz Gábor filmrendező szerint mindkét politikai kurzus rosszul végzi a dolgát, mire Ábel rávágja, ő ezzel nem ért egyet (értsd: a fideszes kurzus jól végzi a dolgát). Köszönjük, Emese… mármint Ábel! Itt volt nálam az a pont, amikor egy csöppet elgondolkodtam a leiratkozáson.

Azt azért tegyük hozzá, Ábel tök normális arc, amikor nem pártpolitizál! Onnantól viszont, hogy elönti az agyát a narancsszínű köd, fárasztó lesz. Ábelnek köszönhetően időnként a HírTV benéz a Pimp Thy Mind ablakán! Az Orbán-kormány mindent jól végez, nem vét hibákat, az ellenzéknek és a kritizálóknak soha nincs igaza, blablabla! Mit kezdjek egy beszűkült fanatikus véleménnyel? Mi az, hogy egy párt soha nem követ el hibákat, és jól végez mindent? Ha így van, ez a párt tökéletes! De egyedül az Isten a tökéletes, földi halandók nem! Akkor ez Isten pártja?

Mielőtt rám ragasztanák a balliberális (kommunista) vagy mihazánkos (fasiszta) bélyeget, jelzem, ez a részemről pártfüggetlen vélemény! Vagyis Ábelnél ez a viselkedés akkor is kiverné nálam a biztosítékot, ha más párt színeiben tenné ugyanezt. Ha Kutyapártosként művelné ezt a fanatizmust, akkor is ez lenne a véleményem.

Gyurin azért érződik, miszerint nem tetszik neki, hogy Ábel beviszi a pártpolitikát a közös filmes csatornájukra. Gyuri láthatóan nem csupán ateista, hanem apolitikus is: nem csupán Istenben, hanem egyetlen pártban és politikusban sem hisz. Ellentétben Ábellel. A fideszkedés egyedül Ábel hülyesége.

Egyelőre leiratkoztam erről a csatornáról. Szóljon valaki, ha Ábel eljutott arra a felismerésre, hogy pártpolitikának semmi helye nincs egy filmes csatornán! Szomorúan Szirmai kollégája nem jutott erre a felismerésre, a filmes tematikát nem különítette el élesen a politikától, és a Demokrata Párt kulturális propagandafelületévé tette a Hollywood Hírügynökséget. Még reménykedem benne, Ábelt nagyobb bölcsesség és kevesebb arrogancia jellemzi ezen a téren. Még időben visszatáncol, mielőtt bedöntené „Magyarország legőszintébb mozicsatornáját”. A Pimp Thy Mind-et azért látogatom, mert filmekről és más szórakoztató témákról van benne szó, közvetlen, laza és humoros, beszélgetős stílusban. Az egydimenziós pártpropaganda csak ront rajta.

Kihangsúlyozom, amit az elején: a politikával semmi gond, a pártpolitikával igen. Azzal sincs semmi problémám, hogy többször is kitárgyalják, a woke miféle kártékony hatást tesz a filmművészetre. Tragikus módon a woke napjainkra beépült a filmművészetbe, és ezáltal megkerülhetetlen a filmekről szóló diskurzusokban. Hazai téren az IGN Hungary, a VOX, a Hollywood Hírügynökség és a Filmbarátok hol aktívan, hol passzívan asszisztálnak a woke esztétika magyarországi terjedéséhez – például azzal, hogy népszerűsítik az amerikai woke filmeket. Jó látni, hogy vannak olyan tartalomgyártók, mint az Otherworld és a Pimp Thy Mind, akik élesen kritizálják azt a műveletet, ahogy a woke esztétika egyre nagyobb dózisban mérgezi az amerikai és az európai filmművészetet. Az sem gond, ha közéleti témák is befigyelnek a podcastokban. De Ábel sunyi módon ne akarja azt sugallni egy geek csatornán sem nekem, sem más nézőknek, kire húzzuk be az X-et!

Befejezésképpen még megjegyzem, kezdem már nagyon unni azt a tendenciát, hogy szórakoztató geek Youtube-csatornák elmennek lassacskán identitás- és pártpolitikai irányba. Amikor felmegyek egy YT-csatornára, ami geek tematikában gyárt tartalmat, nem érdekel semmiféle woke és NER-propaganda. Ha ilyen agymosásra vágyok (egyáltalán nem!), akkor meglátogatom valamelyik woke vagy NER-szakmunkás YT-csatornáját, teszem azt, a Fókuszcsoportot vagy Fair Right-ot, s hallgatom és nézem, fogyasztom az egyoldalú és beszűkült narrációjukat.

Én nem vádolom a Pimp Thy Mind-et fideszes propagandával – itt egyedül Ábelre mutatok, hogy néha-néha, mikor kedve szottyan rá, tesz egy gesztust a NER felé. Gyuri pedig igyekszik valahogy kiegyensúlyozni gyerekkori jó barátja narancsszínű agymenéseit. Mi valójában a Pimp Thy Mind? Két haver lazán és könnyeden, közvetlenül és szórakoztatóan, egymással viccelődve és egymáson élcelődve beszélget filmekről, videójátékokról, nőkről, könnyed és komoly témákról. Jó ez így; szerethető és élvezhető! Nem kell ide a HírTV – egy percre sem!

 

Ez a Klúúni áttolt minket Ázsiába!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=FYqkwnpSJBw

Emlékezés vagy propaganda? - Elk*rtuk – Kritika

https://www.youtube.com/watch?v=KbV_hqYdKF8

Troll kommentek VI.

https://www.youtube.com/watch?v=7lMPqP-0McE

Miket láttunk 2023-ban

https://www.youtube.com/watch?v=fC1RfpCH--s

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr3618297019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása