Grafománia

Grafománia

TGM

2023. január 29. - Frederick2

tgm_1.jpg

Hol látok fasizmust? Mindenhol!”

(Tamás Gáspár Miklós)

Elhunyt TGM. Létezik egy mondás: Halottról igazat vagy semmit. Ennek a kiforgatása: Halottról jót vagy semmit. Én nem kívánok sem jót, sem semmit szólni TGM-ről. Igazat kívánok szólni róla. Persze erősen szubjektív vélemény lesz. Én azon emberek közé tartozom, akik nem tisztelik TGM-t, mint közembert. Azt vallom meg ebben a rövidke kis tárcában, miért is vagyok képtelen TGM, mint közéleti szereplő iránti tiszteletre. Értékelésem kizárólag a közszereplőre vonatkozik; mint magánembert, nem ismertem. Megfogalmazok egy olyan véleményt, ami (talán) visszafogott és ízléses, de nem politikailag korrekt.

Számomra nem kicsit különös, hogy magukat jobboldalinak valló értelmiségiek is kifejezik a közéleti munkássága iránti tiszteletüket. Egyszerűen nem értem Rajcsányi Gellért és Czopf Áron írását. TGM-nek jelentős szerepe van a jelenlegi hazai woke értelmiség kinevelésében. A társadalomban nyüzsögnek az olyan Y-generációs férfiak és nők meg az olyan Z-generációs fiúk és lányok, akiket beprogramoztak a pusztításra és rombolásra – többek között TGM is. A Partizán és a Mérce vezércsillaga. De még az olyan gittegyletek is a mesterüknek tartják, mint a Momentum (ami meglepő annak tükrében, hogy a gazdaságfilozófiájuk radikálisan eltérő). TGM, mint személy, meghalt, de a szelleme tovább él velünk – sajnos. Az öröksége megmarad. Lesznek, akik tovább viszik a (vörös helyett immár szivárványos) zászlót! A posztmodern baloldal többek között szociopaták gyűjtőhelye. Jakobinusok, akik mosollyal az arcukon likvidálnák a modern társadalmak azon tagjait, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők.

Vegyük csak sorra, mikhez is asszisztált „az utolsó baloldali esszéista” (Czopf)!

¤ A közel-keleti iszlamisták migrációja. Tucatnyi dzsihadista áramlott be Európába. Merényleteztek, robbangattak, erőszakolgattak, gyilkolgattak. Rengeteg fehér embernek vették el az életét a kontinensen.

¤ Black Lives Matter. Fehérellenes niggerek gyülekezete. Magát civil szervezetnek álcázó terrorszervezet. Megöltek néhány fehér és fekete bőrű amerikai állampolgárt az USA-ban.

¤ Cigány maffiák. Elsősorban az érdi, enyingi, borsodi és budapesti roma bűnszervezetek. Bár Toroczkai szerint már szerte az országban tetten érhető a gipsy banditizmus. A balliberális értelmiség már a rendszerváltás óta a cigány-magyar konfliktusban a cigányok mellé állt. Mediáció helyett az ellentétek kiélezése. A „liberális” és „baloldali” intellektuelek a maguk burkolt, sunyi és aljas módján asszisztáltak a cigánybűnözéshez és az abból kifejlődő cigány maffiák tevékenységéhez. A cigány gengszterek és maffiózók, meg a többi rézbőrű barbár rengeteg magyarnak vette el az életét.

¤ LMBT. Mára köztudott, hogy rengeteg gyermekbántalmazási botrány történt a szivárványmozgalmon belül. Gyermekek és kamaszok áthangolása az ellenkező nemre; a hormontablettákkal, pubertásblokkolókkal és nemváltó műtétekkel való Mengele-szerű emberkísérletek; megnyomorított egzisztenciák; öngyilkosságba menekülő kamaszok.

¤ Feminizmus. A harmad-negyedvonalas feminizmus nem csupán elfogadottá tette mind az USA-ban, mind Európában a férfiellenes nemi sovinizmust, de realizált rengeteg káros gyakorlatot is. A leghírhedtebb a MeToo, aminek keretében a nem kevés valóban bűnös férfi mellett rengeteg ártatlan férfit is sikerült kitenni a népharagnak. Néhány férfi öngyilkosságba menekült, mivel képtelenek voltak elviselni, hogy ártatlanul megvádolták őket nemi erőszakkal. A feminizmusnak nem csupán mentálisan megnyomorított, de halálos áldozatai is voltak.

TGM rengeteg olyan politikai folyamathoz asszisztált, méghozzá lelkesen, aminek egyaránt vannak megnyomorított és halálos áldozatai. Emellett népszerűsítette a fiatal értelmiségiek körében a kommunizmust; azt az ideológiát, amelynek milliós számban mérhetőek az áldozatai. TGM keze véres. Felesleges a kozmetikázás: TGM egy gazember volt! A világnézete és az arra épülő munkássága mögött nem volt semmi más, csak gyűlölet. TGM gyűlöletbeszédet intézett hol a magyarság, hol a fehérek, hol a férfiak, hol a heteroszexuálisok, hol a polgárok, hol a jobboldaliak és a konzervatívok ellen. TGM úgy gyűlölte a magyarokat, a fehéreket, a férfiakat, a heteroszexuálisokat és a polgárokat, hogy közben maga is magyar, fehér, férfi, hetero és polgár volt. TGM elsősorban egy valakit gyűlölt: önmagát. Megvetette a nemzeteszmét, valami homályos kozmopolitizmus és internacionalizmus jegyében. Szívből gyűlölte azokat a demográfiai csoportokat, amiket a woke baloldal előírt gyűlöletre. Mindent megtett, hogy ártson ezeknek: eszköztárában megtalálható volt az uszítás, a hazudozás, a manipulálás és a lobbizás. Kitűnő avatárja volt a nemzetközi woke baloldalnak: farkas módjára vetette rá magát mindazokra, akiket ellenségnek jelölt meg a globalista elit.

Az idős TGM írásos munkássága, filozófiája és publicisztikája sok esetben igazi posztmodern blöff. Diplomás sznob nyárspolgárok aléltak el tömegesen az önmaga egoját simogató idegenszó-puffogtatástól. Óh, latin és görög szavak egy magyar szövegkörnyezetben; hát én mindjárt magam alá élvezek! TGM elszántan gyakorolta azt a de(kon)strukciót, amely lebont mindent, de nem teremt értéket. Meta-vitatechnikájával akkor is lenyomta a partnereit, amikor éppen azoknak volt igazuk. Amit „filozófia” néven nyújtott az őt követő fiatalabb nemzedéknek, semmi más nem volt, mint a jó öreg emberiségellenes marxizmus. A marxizmus, melynek a végcélja valójában a totalitarizmus. TGM szlovén megfelelője Slavoj Žižek.

A művelt és kulturált jobboldalon is sokan olvassák TGM-et. Úgy gondolják, TGM a magyar műveltség és kultúra része. Mikor TGM, Esterházy-hoz hasonlóan, nyugodtan kihagyható egy magát művelni és kulturálódni kívánó fiatalnak. Már csak azért is, mert inkább elvesz az emberségből, mintsem hozzáad. A jobboldalon mégis sokan tisztelik TGM-ben a filozófust. Tartják a kegyelet íratlan szabályait – ami persze nem problémás a magánemberrel szemben, főképp, ha beletartozott az ismerőseik és a szeretteik körébe; viszont érthetetlen a közéleti szereplése kapcsán, amit teljesen áthatott a woke. Látom a jobboldaliakat, akik most mentegetik és dicsérik TGM szélsőbalos gondolatait és cselekedeteit, s ingatom a fejemet. Egyszerűen nincs mit rajta tisztelni. Ezek a jobberek, ha már képtelenek kimondani, hogy a filozófus meztelen, jobb lenne, ha csöndben maradnának. Halottról igazat vagy semmit!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr4018036454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.01.29. 09:15:17

Még azok is tudták róla, hogy mindent és mindenkit gyűlölő megkeseredett vén f*sz aki az európai kultúra lerombolásán fáradozik, akik pozícióhoz és elismeréshez juttatták, csakhát mivel az ő ideológiájuk szekerére ült fel, úgy tettek mintha legitim liberális filozófus lenne. Az egész karrierje erre a tettetésre épült.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2023.03.05. 20:19:21

Minden szó így igaz. Én csak annyi különbséget szoktam tenni közte és Heller között, hogy Gazsi filozófus zsargont használt, vagyis lehetett tudni róla, hogy filozófus. Hogy egy kártékony idióta volt, az biztos.

Alfőmérnök 2023.03.08. 08:25:20

Nagyjából egyetértek, bár én spec. sosem tudtam komolyan venni a fazont, irodalomként olvastam a publicisztikáit (ilyeténképp néha szórakoztatott, néha fárasztott).
A tények kedvéért megjegyzem, hogy a '80-as években, ellenzékiként egy ideig konzervatív elveket vallott. Részletkérdés, de Žižek nem szlovák, hanem szlovén.
(off: egy ideje nem tudok belépni a gagyi freemailes fiókomba - lehet, hogy feltörték - ezért nem is tudtam privát üzenetet írni neked január óta)
süti beállítások módosítása