Grafománia

Grafománia

Majomhimlő

2022. június 23. - Frederick2

2bbeae6c-0749-47a9-8b7a-df35fd3f7914.jpg

Lement 2 év COVID-járvány. Úgy nézett ki, végre kilábalhatunk belőle. Megmondták a szakértők, hogy a koronavírus az influenza szintjére szelídül az omikronnal. A gyanakvók természetesen gyanakodtak tovább. De a többség végre megnyugodott, hogy innentől oda mehet, ahová akar. Bye-bye, oltás és maszk! Egészen addig tartott a nyugalma, amíg meg nem érkezett az újabb sztárvendég.

A majomhimlő!

Röhej. És akkor az ember véletlenül se gondoljon egyetlen konteóra sem! Még csak meg se forduljon a fejében, hogy nemzetközi szervezetek megírtak egy forgatókönyvet az emberiség számára! Ne gondolja azt, hogy „great reset”, mert akkor máris kapja a jelzőt: injekciós! Alig szusszanhatunk egy kicsit, már be van készítve az újabb program. COVID, orosz-ukrán háború, gazdasági válság, majomhimlő. Mi jöhet még? Megkezdődik a nukleáris fegyverek élesítése? Mindig is gyűlöltem a konteókat, mert leegyszerűsítenek bonyolult gazdasági, társadalmi és politikai folyamatokat. De nem tudom azt mondani erre a tragédiasorozatra, hogy véletlen.

Mit tudunk a majomhimlőről?

A majomhimlő egy himlővírus. A majomhimlő rokona a feketehimlőnek – bár annál kevésbé veszélyes. Mivel a majomhimlő és a feketehimlő rokonok, az orvosok szerint az 50 éve használt feketehimlő-oltás 85%-ban véd a majomhimlő ellen is. A feketehimlő-oltás hatásosságát nincs jogunk kétségbe vonni, ellentétben a COVID-vakcinákkal. A  feketehimlő-oltás nem csupán megállította, de eltüntette a feketehimlőt. Rusvai Miklós úgy véli, a 40 év feletti magyar felnőtteknek felesleges aggódniuk, mivel ők  Magyarországon kaptak feketehimlő elleni oltást. Akkor, úgy néz ki, minden rendben van. A gyógyszerlobbi ilyenkor felteszi a kérdést: ebben hol az üzlet? A Moderna bejelentette, hogy már készíti a majomhimlő elleni oltást. És még csak nem is lett bejelentve, hogy közeledik az újabb világjárvány.

Mivel a majomhimlő egy 40 éve azonosított vírus, rengeteg róla az információnk. Afrikai betegség, de a fekete kontinensen is ritka. Állatokról terjedhet át emberekre. Természetesen elsősorban majmokról, hiszen ezért kapta a nevét. Halálozási aránya 1 a 100-ból – ez elmarad a COVID-tól. A koronavírus másik nagy veszélye a lassú és gyötrelmes halál mellett a testi megnyomorodás. Sokan túlélték, de tüdő- és szívbetegek, meg vérrögösök lettek. A majomhimlőnek nincs megnyomorító képessége. Aki kilábal a majomkórból, jó eséllyel ugyanott folytathatja az életét, mint előtte. Két variánsát ismerik Afrikában. Az enyhe verzió halálozási aránya 100 : 1, a kemény verzió 10 : 1. A kutatások szerint, ami most terjed, az enyhe verzió. A kemény verziónál érdemes észben tartani, hogy azok afrikai számok. Afrikában a kórházi ellátás szörnyűséges és borzalmas. Európában enyhébb lenne a hatása, mint Afrikában. Még csak nem is tudunk európai és amerikai halálos áldozatokról. Akiket kórházba vittek, azoknak nem volt súlyos az egészségügyi állapota, csupán szerették volna vizsgálat alá vetni őket karanténos körülmények között. A tünetek: fej- és hátfájás, duzzadt nyirokcsomók, kiütések, láz, fásultság. A majomhimlő nem terjed légzéssel, ellentétben a COVID-dal. Kizárólag szoros kontaktussal lehet elkapni. Szlávik János szerint, ha mellettünk ül egy majomhimlős, nem fogjuk elkapni tőle a vírust.

Mindezen információk után roppant különös, hogy egy ritka, nehezen terjedő betegség hogyan tudott elterjedni az egész világon röpke két hét alatt, megfertőzve tucatnyi embert. Valami nem stimmt.

Ha ebből ugyanaz lesz a forgatókönyv, mint a COVID-nál, akkor nem tudok másra gondolni, hogy valakik megint szándékosan belenyúltak egy vírusba, hogy még virulensebbé tegyék azt. Mert mi volt a magyarázat a COVID-nál is, amikor az emberek rákérdeztek, mitől lettek új képességei a vírusnak? Mutálódott. Most a majomhimlő is mutálódott, pontosan azután, hogy szelídült a COVID. És ha szelídül a majomhimlő, mi szabadul el legközelebb a laborból? Légúton fertőző ebola? Annyira nem megy a vakcinabiznisz, hogy két évente kell egy világjárvány? Van valami esély rá, hogy valamikor megint elkezdhetünk normálisan élni? Nekem személy szerint nincs kedvem folyamatosan félni a járványoktól, és fél év alatt összedobott RSN-alapú vakcinákat szúratni magamba. Egyelőre a majomhimlőnél még semmi sem indokolja a vakcinákat – de azért a Moderna gyártja.

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr7017864911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása