Grafománia

Zsoldosok a jobboldalon 3.

2021. március 27. - Frederick2

176924.png

Jaj, megnéztem ezt a videót!

 

Konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás – Jobboldali influenszerek (PS Polbeat 2020. 08. 04)

 

Nem dobok linket. Akit érdekel, üsse be Google-ba vagy Youtube-ba a címet, aztán nézze a videót! Már a cím is utal arra, mekkora humbug az egész!

 

Egy valódi konzervatív sosem nevezi magát lázadónak. Az ál-lázadó attitűd egy mai trend a nersevik értelmiségi és politikai osztály közegében. Kovács Ákos szájából hangzott el először a következő: „Ma konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás a mindent eluraló globális trenddel szemben.” Kovács Ákosnál eme kijelentés még bírt egy bizonyos jelentéssel. Egyfajta komikus kiforgatása volt annak, miszerint az a baloldali értelmiség nevezi magát lázadónak, amelyik a globális hatalmi elit része, és elnyom minden vele szemben megfogalmazódó lázadó hangot. Irónia rejlett Kovács Ákos mondatában. Egy burkolt számonkérés a balliberálisok felé: Ti nevezitek magatokat lázadónak, miközben elnyomtok minden valódi lázadást? Kovács Ákosnak ezt a szellemes megnyilvánulását vette át aztán a nersevik értelmiségi és politikai osztály, sajnos minden irónia nélkül. Olyan fideszes politikusok, mint Illés Boglárka és Kubatov Gábor visszhangozták, csekély fantáziával. Majd átvették a Huth Gergely által futtatott jobboldali influenszerek is. A probléma csak az, hogy ezen pártpolitikusok és médiamunkások Kovács Ákossal ellentétben komolyan is vették ezt a kijelentést. Mint mondtam, hiányzik az irónia. Ami Kovács Ákos száján egy tartalommal rendelkező állítás, a nersevik értelmiségi és politikai osztály ajkairól csak üres frázis. A konzervativizmus őrzése és állandósítása a tradicionális értékeknek. Sosem lázadás, sosem zendülés, sosem forradalom. Igen, adódik olyan szituáció a történelemben, amikor a konzervatívok megharcolnak az elveikért. Ez a küzdelem viszont inkább önvédelem, mint lázadás.

 

Influenszer”, „véleményvezér” – tipikusan olyan szavak, amit nem tartok szerencsés használatnak egy jobboldali értelmiségnél. „Menővé tenni a jobboldaliságot” – ettől a mondattól megborzongtam. Én azt veszem észre, frankón átvettek jó néhány szemléletbeli jellemzőt a balliberális szcénától.

 

Miről szól a videó?

 

Kozso, alias Kocsor Zsolt felfedezettjei, Mark, Ricky, T.G., Tim, Bebe, alias Picasso Branch bemutatkozik a nagy közönség előtt… Jaj, az egy másik sztori! Bár hasonló!… Huth Gergely felfedezettjei, Vincze Emília, Kroó Zita, Tisóczki Flóra, Zelenka Dóri és Varga Ádám bemutatkozik a nagy közönség előtt… Huth annyiban hasonlít Kozsohoz, hogy neki is rengeteg a felfedezettje. Sőt, talán több is…

 

Úgy vélem, a Youtube-n tevékenykedő Bódi Ábel és az Identitás Generáció sem több, mint egy NER-termék. Számomra amúgy a legviccesebb termék az összes közül. A Nersevik Network megpróbált választ adni a Balliberális Network által futtatott Gulyás Mártonra és a Partizánra. Emellett kellett néhány unatkozó fiatal, akik átültetik a gyakorlatba azt a sok baromságot, amit a mostanában ideológust játszó Békés Márton összezagyvált „jobboldali kultúrharc” alatt. Ez lett Bódi Ábel és az Identitás. Kicsit másolták is a francia identitárius mozgalmat, persze. A legfőbb cél mindenképpen az volt, hogy találjanak Gulyás Marcinak egy méltó ellenfelet. A Gulyás Marci által működtetett anarchista szekta rengeteg fiatalt talált magának a gimnazisták és az egyetemisták köréből, sajnos. Bódi Ábel feladata az volt, hogy elhódítson a kultúrbaltól rengeteg fiút és lányt. Ellen-agymosás volt az agymosásra. Eddig elég siralmas az eredmény.

 

Bódi Ábellel az a legnagyobb probléma, hogy nem lehet komolyan venni a karakterét. Bódi Ábel egy fárasztó vicc, egy olcsó poén, egy rossz tréfa. Ő az a stand up-os, aki felmegy a színpadra, és előcsal a közönségből egy ásítást. Bódi Ábel egy Nevetséges Napóleon. Bódi Ábel a nemzeti radikalizmus Paprika Jancsija, az ellenforradalom Johnny Bravója. Persze, a Nersevik Network kínálata silány. A silány kínálatból pedig kimagaslik Bódi Ábel. A sok pancser közül ő kimagasló tehetség. Esetleg még a Schmidt Máriát a nyelvével popószexben részesítő Békés Márton. Igen, ők ketten. Békés Márton és Bódi Ábel; az elmélet és a gyakorlat; a fej és a kéz. Schmidt Mária termékei. ELLENFORRADALOM. (Csupa nagybetűvel, ha kérhetem!) Röhejesek, de még röhejességükben is kiemelkednek a sok fantáziátlan csinovnyik közül.

 

Bódi Ábel méltó ellenfele Gulyás Mártonnak? NEM. Bódi mind technikailag, mind retorikailag nem ér fel Gulyáshoz. Többségében dögunalmas monológvideókat és reakció-videókat gyárt a Youtube-ra. Mondhatni: van mit fejlődnie! Bódi abban is utánozza Gulyást, hogy megjátssza a nyilvánosság előtt az autonóm értelmiséget. Gulyás időnként beszól egy-egy balliberális pártnak, ezzel is „bizonyítva” a közönségének, mennyire is autonóm is ő. Bódi, hasonló módon, időnként bírálja a FIDESZ-t. Persze, mindez csak álca, illúzió. Gulyás Marci harca arról szól csupán, hogy megszerezze a politikai hatalmat a Balliberális Network. Bódi Ábel pedig azért küzd, hogy a Nersevik Network megtartsa a politikai hatalmat. Bódi persze úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a NER-hez. De akkor miért áll közeli, szinte bajtársias kapcsolatban a Mandiner és a PestiTV több alkalmazottjával is?

 

Schmidt Mária termékei, Bódi Ábel és Békés Márton annyiban többek Huth Gergely termékeinél, hogy velük ellentétben valódi intellektuális tartalmat gyártanak, amire lehet reagálni pró és kontra, azokkal egyetérteni vagy nem egyet érteni.

 

Visszatérve Huth Gergely mentoráltjaira, és ezáltal a videóra, annak tartalmára… Tegnapelőtt néztem végig. Unalmas, belterjes beszélgetés. Kevésre emlékszem. Belepörgetek. Felfrissítem az emlékezetem… A hazai jobber vloggerek kevesen vannak, de jók – a hazai balos vloggerek többen vannak, de rosszak… Mr. Tisztességes Jobboldal youtubernek nevezi Jakab Pétert és Gyurcsány Ferencet, miközben nem azok. Ezt most nem értem. A lányok együtt nevetnek Mr. Tisztességes Jobboldallal. Aha, ez vicc volt! Haha! Lehet, hogy a cél a lányok megnevettetése volt. Sikerült a fiúnak. Biztos egy PUA-technika volt… Mi van még?… Az Orbán-kormány jól végzi a munkáját, a balliberális ellenzék rosszul. A jobboldal jó, a baloldal szar. Mindenki szar, aki a politikai palettán nem a FIDESZ… Lényegét tekintve ennyi a fiataloknak szóló szellemi tartalom. Jobber fiataloktól jobber fiataloknak. A szokásos szolgaság. A szervilizmusnál többet nem nyújt a podcast. Lépjünk is tovább!

 

Huth Gergely termékcsomagja összefoglalható egy szóban:

 

PestiTV.

 

"Figyelj, ez olyan, mint a Heti Hetes (...), nem annyira okosak, nem annyira viccesek, jobboldaliak." (ZSHOW Time)

 

Huth Gergely észlelte, hogy a Balliberális Network képes megszólítani a fiatalokat, míg a Nersevik Network nem. Huth észlelt egy valódi problémát. A problémára pedig próbált találni egy megoldást. Huth castingolt a NER-nek egy fiatalos csapatot. Úgy gondolta, elég átengedni a terepet néhány fiatal srácnak és csajnak, s majd azok megszólítják a fiatalokat. A gond csak az, hogy a szervilis zsoldosvezér semmi többet nem tudott összebarkácsolni az Orbán-kormánynak, mint egy fiatalos szervilis zsoldoscsapatot. Akik körülbelül ugyanazt nyújtották, mint az idősebb zsoldosok: nyaltak a kormánynak, és taposták az ellenzéket. Mindenféle kreativitás nélkül, dögunalmas belterjességgel, erőltetett humorral, primitív személyeskedéssel, nulla intellektussal. Igazából nem a fiatalokat fogták meg, hanem a bunkókat és a tahókat.

 

A fiatal korosztály mégis mit kaphat Huth Gergelytől? Kiégett és cinikus, harmincas és negyvenes éveikben járó férfiakat és nőket, akiket nem a magasabb ideák mozgatnak, hanem a pénz. Jó vicc a „konzervatív nők” mutogatása – ők sajnálatosan nem többek, mint a fideszes legények babái! „A fideszes csajok nagyon jól szopnak” – mondá Jeszenszky Zsolt. Lett is belőle botrány, megvádolva Jeszenszkyt, hogy lenézi a FIDESZ női szavazóit. Sokan félreértették őt. Jeszenszky ezt nem a fideszes szavazóréteg női tagjaira értette, hanem a HírTV-ben és a PestiTV-ben tevékenykedő „konzervatív nők”-re. A Kádár-rendszerben ezeket úgy hívták: sűrűn dugott elvtársnő.

 

A fiatal korosztály, ha kíváncsi Orbán Viktor véleményére a világról, meglátogatja a miniszerelnök Facebook-oldalát. Arra nem kíváncsi a fiatalság, hogy a PestiTV médiamunkásai mindenben egyetértenek a miniszterelnökkel. A plusz tartalomra lenne kíváncsi, amit viszont nem kap meg. A Huth által futtatott fiatalok lazán előadják, mennyire hűségesek az Orbán-kormányhoz. Természetesen egyikük sem merészeli megsérteni egy prominens fideszes politikus érdekeit, nehogy úgy járjon, mint Trombitás Kristóf. Elég csak egyszer ellentmondani a NER-nek, és már elveszítik mindazt az előnyt, ami együtt jár a kormánypárti influenszerkedéssel. Gyártják a tartalmat, és hoznak egy kis nézettséget. Az nem számít, hogy érdemi tartalomként vagy szórakoztató trash-ként fogyasztják a tartalmat. Lényeg, hogy meglegyen a nézettségi szám. A Pesti Srácok nem foglalkoznak azzal, hogy mém lesz belőlük, hiszen beérik ők a pénzzel.

 

Aki megszívja, az a jobboldali értelmiség. Még a fideszes is. Ugyanis a tisztességes jobboldali értelmiség zöme nem képes azonosulni ezzel a bagázzsal, még akkor sem, ha egyetért a mondanivalója egy részével. Egyéni tapasztalat, hogy amikor benne vagyok egy politikai vitában, a vitapartnerem képes azonosítani ezekkel az arcokkal. Teszem azt, kifejtem negatív véleményemet a Gender Studies-ról, és máris megkapom, hogy lám, egyetértek Bayer Zsolttal! A Heti Hetes nem csupán azért volt visszataszító, mert nyomatta a neoliberális propagandát. Attól a mentalitástól is, miszerint a belterjes kedvezményezettek mocskoltak mindenkit, aki ellensége volt a balliberális kurzusnak. Huth Gergely ezt a belterjes Heti Hetes-szellemiséget teremtette meg az olyan brandekkel, mint a Pesti Srácok és a PestiTV – a jobboldalon.

 

A fiatalok orientálódása a jobboldal irányába inkább akadályozva van ezzel, nem pedig elősegítve. Az Orbán-kormány talán jobban tenné, ha megszabadulna az olyan kreatívjaitól, mint Huth Gergely. Mert inkább löki a fiatalokat a baloldal irányába, mintsem eltántorítaná onnan. A probléma viszont túlmutat Huth-on és az ő futtatottjain. Eltekintve néhány kivételtől, a teljes jobboldali nersevik értelmiség korrupt. A korrupt jobboldali intellektuális szcéna pedig csak azoknak a fiataloknak vonzó, akik maguk is vágyják a karriert, a pénzt és a hatalmat. Az idealista ifjúság számára viszont ez inkább kiábrándító, mint felemelő. Ezért az idealista ifjak egy része árad az ál-lázadó baloldali körökhöz (Partizán, Mérce, Momentum), a másik része pedig átmegy apolitikusba. Ezen a helyzeten pedig nem fog változtatni pár cinikus zsoldos.

 

(folyt. köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr7416481946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása