Grafománia

A multitasking

2019. január 06. - Frederick2

Napjainkra átszövik életünket az okostelefonok, a tabletek és a laptopok. Mindezek a technikai újítások magukkal hozzák a multitasking életmódot is. A multitasking a többfeladatosság, a két vagy több feladat adott idő alatt történő párhuzamos végzése. Általában elfoglalt emberek, akiknek be van táblázva minden egyes napja, érzik úgy, hogy a multitasking megoldás a problémáikra. Az ilyen embereknek magasak az elvárásaik önmagukkal szemben, ezért úgy vélik, fontos a többszörös mennyiségű feladatok teljesítése. Gyorsuló világunkban szinte rendszeressé válik az életvezetésünkben, hogy egyszerre több feladatot is elvégezzünk egy adott nap során. A multitasking, sok mással egyetemben egy trendi szemlélet volt sokáig, most viszont a munkapszichológia figyelmeztet, rontja a munkaképességet, és veszélyes az emberi pszichére. A munkapszichológia nem is téved ezen a téren: a multitasking következménye hosszabb távon tényleg káros és ártalmas.

A multitasking életmód hozzájárulhat sokunknál a stressz, a szorongás és a depresszió kialakulásához. Amikor az egyén elvégez egyet a sok feladat közül, megkapja a maga boldogsághormonját, dopamin-adagját. A dopamin hatására jól érzi magát az egyén. A dopamin viszont függőséget okozhat, és azt eredményezheti, hogy az egyén nem a minőségre törekszik, hanem a mennyiségre. Emellett arra törekedhet az egyén, hogy minél gyorsabban végezzen a munkájával. A gyors munka viszont akadályozza az összpontosítást. Az egyén három dologra törekszik a munkavégzése során: a mennyiségre, a minőségre és a gyorsaságra. De valljuk be őszintén: kevés az a munka, aminek előnyére válik a mennyiség-minőség-gyorsaság egysége. Az egyén törekedhet arra, hogy minél többet, minél jobbat, minél gyorsabban termeljen vagy szolgáltasson a munkavégzés során – de ez a legtöbb esetben inkább veszteséget hoz, mint nyereséget. A multitasking munkavégzés felszínessé és szórakozottá teszi a munkást, aminek hatására stresszel és szorong, lesüllyed a depresszióba. Hamarabb kifárad, lemerül.

Az emberi elme figyelemforrása korlátozott, így evolúciósan nem képes befogadni ilyen sok ingermennyiséget. Az open office (nyitott iroda) kapcsán derült ki az a negatív tény, hogy a munkavégzés során a munkavállaló hajlamos odafigyelni a lényegtelen külső jelekre, amik zavarhatják a koncentrációt. A munkapszichológiai tanulmányok kimutatták azt, hogy az egyszerre több feladatra koncentráló munkavégzés csökkenti az IQ-t. A multitasking növeli a kortizol, a stresszhormon mennyiségét. A halmozott médiafogyasztás esetén az agy igyekszik alkalmazkodni a rengeteg ingerhez, aminek következtében kialakul a stressz, és az emberen úrrá lesz a mentális fáradtság. A rengeteg információmennyiség megterheli és kimeríti az emberi szervezetet. Az egyénnek szellemileg dolgoznia kell azon, hogy kiszűrje, melyik információ releváns és melyik nem releváns. És minél nagyobb információhalmazzal dolgozik, annál megterhelőbb a munka.

Az emberi agy nem kezeli jól a multitaskingot.

Innen is látszik, a feladatok egyidejű végzése és a figyelem megosztása károsítja az emberi szervezetet. A multitasking során csökken az agy szürkeállománya a kognitív kontrollhoz, a motivációhoz és az érzelemszabályozáshoz kapcsolódó területeken. A multitasking során az egyén egy idő után képtelen az információk megőrzésére feladatvégzés közben, meg az információk tárolására és visszahívására hosszabb ideig. De itt nem csupán arról van szó, hogy a multitasking során nem hatékony a munkavégzés – itt sérülnek az emberi kapcsolatok is. Az kifejezetten nem tesz jót az emberi kapcsolatoknak, ha egyszerre kívánunk figyelni az okostelefon/tablet/laptop virtuális világára, és arra az adott emberi lényre, aki éppen mellettünk türelmetlenül várja, hogy foglalkozzunk vele. Ott, ahol az egyén több figyelmet szán a virtualitásra, mint az adott embertársára, nem valósul meg az egymásra figyelés. A multitasking az elidegenedés egy terméke.

A multitasking problémája előfordul mindegyik korosztályban. Bizony, kötelességünk megbirkózni a rengeteg bejövő ingerrel és zavaró tényezővel, ha azt akarjuk, hogy javuljon az életminőségünk! Munkavégzés során, még a munkakezdés előtt, érdemes beazonosítani a feladatainkat, és azokat nem egyszerre, hanem egyenként elvégezni – amint végeztünk az elsővel, jöhet a második, és így tovább! Ami még növelheti a stresszt, az aggódás, hogy vajon beleférünk-e a 8/12/24 órás munkaidőbe – mindez generálhatja, hogy egyszerre több munkát akarunk elvégezni az adott munkaidőben. Érdemesebb fontossági sorrendet felállítani a feladataink között, és eme fontossági sorrend alapján haladni. A racionalizáltabb munkavégzés adja a sikerélményt, vele a nyugalmat, ezzel párhuzamosan csökken a szorongás és a nyomás. Az adott feladatokat rendezzük blokkokba, és ezen blokkok alapján haladjunk a munkánk során! Közben nem árt, ha bezárjuk a Facebook-ot és az email fiókot, nehogy megossza a figyelmünket.

Rengeteg lépés vezet el a viselkedésünk helyen irányba tereléséhez, de az első lépés mindig az elfogadás. Mindenképpen ott kezdődik az egész, hogy felismerjük és elfogadjuk, hogy mi bizony belekeveredtünk a multitasking hálójába! Kinek nehéz, kinek könnyű lépés. A multitasking a dopamin miatt eredményez egy folyamatos cselekvéskényszert, ami gúzsba köti az egyént.

Derék dolog, hogy a munkapszichológia figyelmeztet arra, miszerint a multitasking rontja a munkahatékonyságot, és károsítja az agyműködést – de valljuk be, közülünk kevesen olvasnak munkapszichológiát! Vagyis ezek a tények nem közismertek. Plusz a multitasking, legfőképpen a céges világban, trendi. A rendezvény- és művelődésszervezők nagy részét is arra képezik az egyetemeken, hogy legyenek multitaskingerek (a legtöbbjük ki is ég egy 10 év után, és ott is hagyja a szakmát). A cégvezetők és az intézményvezetők, meg az alájuk rendelt humán-erőforrás menedzserek általában nem olvassák a munkapszichológia legfrissebb eredményeit. A nagy tanácsadócégek tanulmányai, számokkal és tényekkel alátámasztva, megállapították, hogy az open office egy olyan közeget hoz létre, ahol csökken a munkateljesítmény. A multicégek érvei az open office kapcsán, a munkapszichológia eredményeivel szemben, az ellenőrizhetőség (a cégvezető látja az alkalmazottat, hogy nem lazsál, hanem dolgozik) és a kisebb irodaköltség (spórolás, öcsém!).

A lényeg az, hogy a multitasking és az open office modern; mivel modern, trendi; mivel trendi, jó! Még akkor is, ha nem hatékony, és nem nyereséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomanpali.blog.hu/api/trackback/id/tr4314542558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.